tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Deli

(Vodolija)

Rođeni od 21. 1. do 19. 2.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Uran, Saturn

Element: Vazduh

Osobina: druželjubivost

Kvalitet: nezavisnost

Mana: buntovnost

Boja: tirkizna, plava

Dragi kamen: oniks

Metal: titan

Bilje: paprat, mahovina i lišaj

Životinje: velike ptice koje mogu dugo leteti

Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost

Ne voli: društvene norme i nepravde

Ključne reči: humanost, sloboda, pravda, ekscentričnost, druzeljubivost…

Životni vek: više od 81 godinu.

Karakterne osobine Vodolije (Deli)

Osobe rođene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirodne. Najčešće su veoma originalne, nezavisne i iznad svega cene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda. Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izveštačene sa boemskim i snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege. Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni. Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može da izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato često u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode. Većina Delia su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju da nađu razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i večina ih ceni. Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima, ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.

Posao

Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su da rizikuju i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama. Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima retko bave.

Dom i porodica

Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan, ali savremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalističkih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Deli najčešće imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa i sloboda.

Zdravlje

Slabe tačke i oboljenja kojima su Deli skloni svode se na noge, vene, cirkulacijau, čir i komplikacije, prelome i mišićne tegobe. Kod muškaraca su još problem i glava, pluća, jetra i slezina, a kod žena disajni organi i creva. Deli su obično izdržljive i dugovečne. Kad su u pitanju muškaraci, njihove su kritične godine 11. i 6., a kod žena 4, 17, 19, 31. i 44. Da bi se osečale u punoj fotmi, za Vodolije su korisne večernje kupke nogu, šetnje, džogiranje i izbegavanje dužeg stajanja. Njihove biljke su paprat, mahovina i lišaj, a dragi kamen oniks, koji im donosi sreću, zdravlje i blagostanje.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT