tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Gedi (Jarac)

Rođenih od 22. 12. do 20. 1.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Saturn

Element: Zemlja

Osobina: zatvorenost

Kvalitet: neiskvareni

Mana: sebičnost

Boja: tamnosiva, crna, smeda

Dragi kamen: hrizolit i lapis

Metal: olovo

Biljke: čičak, majoran i vres

Životinje: svi papkari

Voli: tradiciju i štednju

Ne voli: rasipnost, neodgovornost

Ključne reči: proračunatost, tradicija, upornost, štedljivost, pesimizam

Životni vek: više od 80 godina.

Karakterne osovine Gedija (Jarca)

Osobe rođene u znaku Gedia su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvek skloni sopstvenim intersima. Po prirodi su zatvoreni i rezervisani, neiskvarenog karaktera, poseduju izvrsnu memoriju i u stanju su da prihvate veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se uobičajnog reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju. Neki su Gedi veliki materijalisti, često agresivni, znaju biti neugodni i da vređaju (osobina više muškarca nego žena), a često su i sarkastični i cinični. Ako su takve prirode (a takvi nisu svi), onda su veoma škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Gedi mogu da budu veoma stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbegavaju. Međutim, njihov unutrašnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.

Dom i porodica

Gedi imaju ustaljene principe i znaju da budu teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu i ne teže novim poznanstvima. Okolina mora da uloži napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmereni i na distanci, jer se i pored drugarskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za ceo život. Jarčevi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su da se žrtvuju za njih. Takođe su u stanju da štite i svoje potčinjene.

Posao

Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa često mogu zastraniti i postati škrtice. Iako njih većina poseduje znatnu imovimu, ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju. Dobro procenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, informatičar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava finansijska situacija.

Zdravlje

Slabe tačke kod Jarčeva su kosti i kolena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Neretko su melankolični i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osetljivosti osetljivi i srce, bubrezi, kičma, stomak i zglobovi, a kod žena prehlade i pluća. Kod muškaraca su kritične 4. i 5., godina, a žive dugo, preko 80. godina. Kod žena je kritično rano detinjstvo, te 19., 43. i 51. godina života. Osobe rođene u znaku Gedia zbog zdravlja i kondicije, morale bi se bave sportom. Korisno bi im bilo da izlaze u društvo, da se zabavljaju, smeju, kako bi lečili svoja melanholična i depresivna raspoloženja. Uz to bi trebalo da vode računa o kolenima i da što više šetaju. Njihove biljke su čičak, majoran i vres, a dragi kamen koji bi im mogao donositi dobit i sreću je hrizolit. Neki smatraju da im i lapis lazuli donosi blagodeti.

Jevrejski horoskop

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT