tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Kešet (Strelac)

Rođenih od 23. 11. do 21. 12.

Autor: Petar Jokić

znak

Vladajuća planeta: Jupiter

Element: Vatra

Osobina: intuitivnost

Kvalitet: sloboda

Mana: izveštačenost

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: ametist

Metal: kositar (kalaj) Sn

Biljka: korijander

Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribize, grejpfrut

Životinje: konji

Voli: putovanja, sport, lov, svečanosti

Ne voli: sputanost i nepr avdu

Ključne reči: sloboda, srdačnost, otvorenost, samostalnost

Životni vek: više od 80 godina

Karakterne osobine Kešeta (Strelca)

Osobe rođene u znaku Kašeta (Strelca) su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvek vedre i optimistički raspoložene. Izuzetno poštuju ustaljen red i pravdu, cene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se učaure na jednom mestu i zato veoma često putuju. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istovremeno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti. Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentracije pre donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori. Istini za volju neretko, Kešeti znaju da budu uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i neretko su izveštačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osećaj za kontakte i društveni život. Uživaju da budu na čelu grupe i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.

Dom i porodica

Veoma su ljubazni sa svojima, ali imaju preterane zahteve prema svom partneru, nad kojim žele da dominiraju, ili bar da ga kontrolišu. Oni sve drži pod nezavisnošću i izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubedi u svoju slobodu, nasuprot svemu. Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti.

Posao

Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspehom. Kešeti u životu mogu biti izuzetno uspešni ako se bave sportom Ii politikom, ali pri tome potrebno je da izbegavaju sportove koji izazivaju iščašenja i istezanje ligamenata (skijanje, biciklizam) i preduge vožnje automobilom.

Zdravlje

Generalno govoreći, Kešeti imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi. Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48. i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Kešeti, u proseku, dožive preko 80. godina. Njihova je biljka korijander, a dragi kamen ametist, koji stimuliše srčanost i hrabrost svim osobama koje su spremne da se bore za svoje životne ciljeve

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

 

CONTACT