tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Sartan (Rak)

Rođeni od 22. 6. do 22. 7.

Koje su vam kritične godine?

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Mesec

Element: Voda

Osobina: strpljivost

Kvalitet: privrženost porodici

Mana: nepristupačnost

Boja: srebrna

Dragi kamen: tirkiz

Metal: srebro

Biljka: smreka

Životinje: rakovi

Voli: porodicu i dom

Ne voli: agresivnost

Ključne reči: zaštitnički, strpljivost, rodoljublje, maštovitost, ranjivost…

Životni vek: više od 80 godina

Karakterne osobine Sartana (Raka)

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Često su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama mogu da budu svađalice, ali su ustvari tolerantni i popustljive prirode. Sartani poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti.

Posao

Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke.

Dom i porodica

Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju. Ta im osobina najviše iskazuje u krugu porodice i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima. Moglo bi se reči da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti biskost sa njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter. Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo, smeta im njihov osorni karakter. Takođe, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.

Zdravlje

Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom… Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žljezde, a skloni su I čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vek. Ako prežive kritične godine, a to su 3., 11. i 23., za muškarce - i 3., 5., 35. i 49., za žene, po svoj prilici će doživeti duboku starost. Žene treba da se paze ujeda pasa, tuberkoloze i mogućih komplikacija s vidom. Zbog svega je potrebno da Sartani vode striktno računa o pravilnoj ishrani i da izbegavaju prežderavanja i gurmanluke. Njihova biljka je smreka, a dragi kamen tirkiz, jer – kako je poznato - onome koji ga nosi oko vrata, tirkiz daje hrabrost i štiti ga od neprijatelja.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT