tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Arieh (Lav)

Rođeni od 23. 7.do 23. 8.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.comVladajuća planeta: Sunce

Element: Vatra

Osobina: dominantnost

Kvalitet: stalan

Mana: biti glavni

Boja: zlatna

Dragi kamen: safir

Metal: zlato

Biljka: libanonski kedar

Životinje: divlje mačke

Voli: luksuz, estradu, lov

Ne voli: ako nije ‘glavni’

Ključne reči: moć, ponos, vođstvo, teatralnost, taština, snobizam...

Životni vek: Više od 79 godina

Karakterne osobine Arihea (Lava)

Osobe rođene u znaku Arieha (Lava) krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek na njih mogu osloniti. Arieh ima loših osobina. Može da bude veoma zavidljiv, grub i nasilnički nastrojen u sprovođenju svojih ciljeva; može da tiraniše svoju okolinu i bude neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohteve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista. Veoma je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je da prisvoji tuđi trud i zasluge i da se njima hvali. Najsrećniji je kada je okružen velikim brojem obožavalaca i laskavaca.

Dom i porodica

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahteva slepu pokornost. Obično je nežan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljube gotovo da je nemilosrdan.U stanju je stvari da izdramatizuje do tragičnih razmera. Prema potrebi zna često biti odsutan od kuće, pa mu porodičan život i uloga oca ili majke, nije najača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao.

Posao

Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieha je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Bonvivani su, uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na - tuđi račun. Obožavaju nakit, krzno, vredne antikvitete, umetničke predmete i slične skupocene stvari. Na poslovnom planu su veoma ambiciozni i skloni su neobjektivnim procenama, te unošenju novina i promena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane. Jedino se dobro osećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željejni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Zdravlje

Slabe tačke Arieha su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena groznice, stomačne infekcije i polne bolesti. Kod muških Arieha kritične godine su 18, 31, 38, i 68, a kod žena 5, 7, 25. i 35. Žene obično imaju duži životni vek od muškaraca. Ariehi treba da izbegavaju preslanu hranu jer uzrokuje povišeni krvni pritisak, i trebalo bi da kontrolišu holesterol. Takođe im se preporučuje da izbegavaju stresne situacije i nervozu. Biljka Arieha je libanoski kedar, a drago kamen je safir. Kako je poznato, safir pojačava moč rasuđivanja onome ko ga poseduje i pruža pomoć u životnim nevoljama.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT