tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Dagim (Ribe)

Rođeni od 20. 2. do 20. 3.

Koje su vam kritične godine?

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter

Element: Voda

Osobina: romantičnost

Kvalitet: sklonost ka umetnosti

Mana: zlopamptilo

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: jaspis

Metal: titanij ili kositra

Bilje: vrba i bademovo drvo

Životinje: sve vrste riba

Voli: prirodu, umetnost, romantiku

Ne voli: nasilje, hladnoću i oružje

Ključne reči: intuitivno, osećajnost, romantika, sklad, kolebljivost...

Životni vek: više od 83 godine.

Karakterne osobine Dagim (Ribe)

Osobe rođene u znaku Dagima (Riba) su plemenite, intuitivne, veoma emocionalne i instiktivne. Poseduju dar za umetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve sopstvenih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osećajem za ozbiljnu muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu. Po prirodi su dosta nestabilne, promenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo menjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, neretko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodreti. Često se povlači u sebe da bi izbegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu. Ustvari, Dagim su veoma društvena bića, vole da zabavljaju druge sa puno dara i uspeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću.

Dom i porodica

Obično se dobro slažu sa bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u porodičnim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahteva. Trude se sve da zadovolje i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju da trpe i da praštaju (ali i da se svete), a ako kadkad i prasnu, to nije zlonamerno, brzo ih prolazi pa se posle kaju. Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema deci. Pogotovo, kada su još mala.

Posao

Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju da barataju sa novcem i nerado se odvajaju od njega. Najlakše ga usmeravaju ka duhovnim dobrima, ali vole i da ga troše na modne trendove. Vole sebi da priušte ono o čemu sanjaju i uvek se radi o nečem vrednom, umetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mesta za lažni sjaj i kič.

Zdravlje

Slabe tačke i česta oboljenja su noge i limfni sistem. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, ćelijska hipertrofija i poremaćaj rada nekih žlezda. Kod muškaraca u osetljivu grupu spadaju još srce, stomak i unutrašnji organi, a kod žena srce, stomak, bubrezi, nervi i glava. Kritične godine za muškarca su 12, a za žene 3., 7., 11., 17., 28., 40., 47., 62. Dagim žive dugo, često preko 80 godina. Ribe moraju da vode računa o nogama, da ih svako veče peru u mlakoj vodi sa dodatkom morske soli i da nose ugodnu obuću. Treba da izbegavaju teže sportove i upražnjavaju šetnju na čistom vazduhu i dobro spavanje. Njihove biljke su vrba i bademovo drvo, a dragi kamen jaspis, koji ima moć da zaustavi krvarenje.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT