tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Kako izlečiti dijabetes tipa 2

Autor: Petar Jokić

Uvod:

Povišeni holesterol, triglicreridi i dijabetes tipa 2 nekad su tretirani kao jedna vrsta oboljenja, a onda je savremena medicina ove bolesti odvojila, pa se posebno tretira povišen holesterol i trigliceridi, a posebno dijabetes tipa 2. Međutim, ova oboljenja u direktnoj su vezi, pa ih treba lečiti jedinstvenom metodom. Prvo što treba da znate jeste da mnogi lekovi povećavaju nivo šećera i masti u krvi, tu spadju beta blokatori za lečenje visokog krvnog pritiska (Presol i slični lekovi). Dakle, prvi korak je da u lečenju visokog krvnog pritiska izbacite beta blokatore, a čitajte neželjena dejstva i drugih lekova kao što je TRITACE. Drugi uslov je da iz ishrane izbacite sve vrste biljnih masti osim lanenog i maslinovog ulja: Proverite u praksi, ostavite neopran tiganj u kojem ste pržili nešto na suncokretovom, ili sojinom ulju da stoji dan. Da ga operete neće Vam trebati samo deterdžen, nego i metalna žica, ako uzmete mast životinjskog poreka, dovoljna je samo vrela voda i malo deterdženta. Naši preci nisu konzumirali ova ulja, a biliu su zdraviji od nas danas. Treći uslov je da u ishrani koristite više voća i povrća, belog mesa i ribe, naročito morske tzv, plave ribe, ili tostolobika sa našeg podneblja. Izbegavajte u ishrani: pirinač, pasulj, grašak i krompir, a uzimajte mlad kukuruz, kojeg imate u supermaketima po vrlo povoljnim cenama. U 100 grama pirinča ima više od 80 grama šećera, a u 100 grama pasulja više ima šećera nego u 100 grama čokolade. Ako vam se ne gadi u svaku čorbu stavite bar malo cimeta.

Dijabetes tipa -2 je izlečiv

Evo šta preporučuje T. Smit: “Za lečenje dijabetesa tipa-2, koraci su sledeći: Popravka stanja poremećenog mehanizma za kontrolu šećera u krvi tako što se iz ishrane izbacuju lepo upakovana, ali otrovna ulja koja nalazimo na policama supermarketa. Njih moramo zameniti čistim, zdravim i korisnim masnoćama. To podrazumeva konzumiranje samo lanenog, ribljeg ulja i povremeno ulja od jetre bakalara, sve dok nivo šećera u krvi ne postane stabilan. Onda možemo u ishranu ubaciti buter, kokosovo ulje, maslinovo ulje i čiste masti životinjskog porekla. Čitajte nalepnice u prodavnicama i prestanite sa konzumiranjem jeftinih ulja, čak i kada su ona zastupljena u prehrambenim prerađevinama ili u hrani u nekom restoranu. Dijabetičari hronično pate od nedostatka minerala, tako da oni moraju da ih nadoknade uzimanjem mineralnih dodataka”.

Dobra gljiva za šećer u krvi - dijabetes

tabanovic.com

Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, gasi upale u organizmu i povrh svega sprečava kardiovaskularne bolesti izazvane dijabetesom. Čuva ćelije pankreasa koje proizvode insulin. Samo jedan sat posle konzumiranja praha Coprinusa nivo šećera u krvi se redukuje za 41,3%, tri sata kasnije nivo šećera je još uvek smanjen za 31%, cak i nakon šest sati nivo šećera u krvi je niži za 20% nego pre unošenja praha Coprinusa. Nema uočenih razlika između redukovanja nivoa šećera u krvi Coprinusom i antidijabetičkim lekovima. Coprinusom se leči uzrok dijabetesa bez ikakvih sporednih i neželjenih efekata. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, ima antiupalno dejstvo i iznad svega, ima sposobnost prevencije dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja.

STANIŠTE:

Jako česta gljiva koja se pojavljuje u vrtovima, voćnjacima, vinogradima, parkovima, uz ceste, šume, šumske puteve, rubove šuma, livade, u blizini kompostišta, uz obale reka i potoka itd. Može rasti pojedinačno, ali i u jako velikim skupinama koje ponekad znaju brojiti i stotinjak gljiva. Velika gnojištarka ima toliko snažan rast da može probiti asfalt i izrasti iz njega.

JESTIVOST:

Odlična jestiva gljiva, jedna od najboljih. Jede se dok je mlada, tj. dok su listići bele boje. Njeno mekano i sočno meso topi se u ustima. Posebno je dobra za umake (sosove) i supe (čorbe). Za duboko zamrzavanje nije pogodna, kao ni za kiseljenje. Na vazduhu se ne može sušiti jer bi se pretvorila u crnu masu, ali se može osušiti u električnom sušilu. Samo postupak sušenja treba što pre sprovesti, jer su gnojištarke gljive koje vrlo brzo propadaju.

DOBA:

Proleće – kasna jesen. Najčešća je u jesen

Biljke za šećeraše

 

CONTACT